do. mei 23rd, 2024
Cathie Wood - Wie is Cathie Wood?

Cathie Wood is een begrip in de beleggerswereld. Wie een beetje bekend is met beleggen, is de naam van Cathie Wood al vaker tegengekomen. Cathie Wood is de CEO van ARK Invest, een bedrijf dat op grote schaal aandelen aan- en verkoopt. Wanneer Cathie Wood een stap zet, volgen er velen.

Maak kennis met Cathie Wood in dit portret van een topbelegger.

Wie is Cathie Wood?

Cathie Wood, voluit Catherine Wood, werd op 26 november 1955 in Los Angeles geboren. Cathie Wood was het oudste kind van immigranten uit Ierland. Haar vader diende in het leger als ingenieur van radarsystemen.

In 1974 slaagde Cathie Wood aan de Notre Dame Academy in Los Angeles en in 1991 slaagde ze cum laude aan de universiteit  van Zuid-Californië. Haar eerste stappen in de financiële wereld werden daarmee gezet.

De jaren die volgden bekleedde Cathie Wood diverse functies in de financiële sector. Pas in 2014 richtte ze haar bekende ARK Invest op. Cathie Wood is zowel de CEO als de CIO van ARK Invest.

Hoe rijk is Cathie Wood?

Cathie Wood is natuurlijk de CEO en voorzitter van ARK Invest en geeft leiding aan een miljardenbedrijf. Op haar eigen vermogen staat een fortuin van dik 250 miljoen dollar. De rest van het vermogen zit in ARK Invest.

Hoe verdient Cathie Wood haar vermogen?

Cathie Wood is de oprichter van ARK Invest. Dit bedrijf, gerund door Cathie Wood en vele millenials, profiteert van de volatiliteit van aandelen. ARK Invest koopt aandelen op het moment dat ze laag zijn en  verkoopt ze in een rumoerige markt voor enige winst. Gezien het feit Cathie Wood op grote schaal (miljoenen dollars tegelijk) aandelen koopt, maken kleine schommelingen voor haar een  groot verschil.

ARK Invest van Cathie Wood

Cathie Wood richtte ARK Invest in Florida op, nadat ze ervaring opgedaan had bij veel andere bedrijven. Met ARK Invest wilde Cathie Wood zelf investeren in de beste aandelen. Cathie Wood richtte zich al snel op de techsector en werd bekend afnemer van Tesla-aandelen, aandelen in Coinbase en Zoom.

ARK Invest is het vlaggenschip van Cathie Wood.

In 2021 had Ark Invest een vermogen van tussen de 50 en 85 miljard dollar.

Wat is de beleggingsstrategie van Cathie Wood?

Om de beleggingsstrategie van Cathie Wood te bekijken, kijken we naar ARK Invest. Met ARK Invest focust Cathie Wood zich op disruptieve technologie. Ze stapt af van het normale denken en investeren en durft risico te nemen door naar vernieuwingen te kijken. Cathie Wood investeert vooral in AI (artificial intelligense), DNA manipulatie, CRISP bewerkingen, robotica, elektrische voertuigen, opslag van energie, fintech, 3d printing, blockchaintechnologie en cryptovaluta.

Cathie Wood probeert kansen te zien voor anderen die zien. Die strategie heeft het bedrijf van Cathie Wood een enorm vermogen opgeleverd, maar is niet zonder risico.

Durft Cathie Wood risico te nemen?

Cathie Wood neemt zeker veel risico. Door in innovatieve technologie te stappen, als een van de eerste, weet Cathie Wood nooit waar het naar toe gaat. Het risico dat ze neemt is hoog. Maar dat zijn de successen van Cathie Wood en ARK Invest ook. Dus waar Cathie Wood gaat volgen velen, soms blindelings, haar aankopen.

Cathie Wood beschikt over een enorm vermogen en kan dus ook de nodige klappen opvangen.

Welke aandelen koopt Cathie Wood?

Wist je dat een van de meest gezochte items is “Welke aandelen koopt Cathie Wood”? Dat komt omdat velen Cathie Wood als een voorbeeld zien en Cathie Wood graag volgen in haar aankopen.

De aandelen die Cathie Wood koopt zijn overigens eenvoudig terug te vinden. Ze windt er geen doekjes om en brengt regelmatig via persberichten haar investeringen naar buiten. Ze investeerde onlangs in automerken Tesla en NIO, maar koopt ook veel aandelen van Coinbase en Zoom.

Waarom verkoopt Cathie Wood Tesla-aandelen?

In het nieuws is vaak terug te lezen dat Cathie Wood haar aandelen in automerk Tesla verkocht heeft. Waarom doet Cathie Wood dit? In diverse media heeft Cathie Wood zelf antwoord gegeven. Ze zegt vooral in te zetten op koerswinsten en te profiteren van koersdalingen om aan te kopen en koersstijgingen om te verkopen. Zeker als de markt rumoerig is, wil ze nogal eens grote partijen aandelen van de hand doen om snel winst te maken. Als de aandelen dan weer in rustiger vaarwater zitten, koopt Cathie Wood ze terug.

Anders gezegd betekent het verkopen  van aandelen door Cathie Wood en ARK Invest dus niet persé dat er geen vertrouwen meer in het aandeel is.

Waarom koopt Cathie Wood NIO-aandelen?

NIO is een Aziatisch elektrisch automerk. Toen de waarde van NIO daalde kocht Cathie Wood een grote partij aandelen op. Zij deed dit met geld dat ze overhield aan de verkoop van Tesla-aandelen. Cathie Wood had op dat moment vertrouwen dat de waarde van NIO-aandelen zou gaan stijgen en ARK Invest daarvan zou profiteren.

Wat is ARK Fintech Innovation ETF?

Voor wie blindelings vertrouwen heeft in Cathie Wood, is er een ETF. Deze ARK Fintech Innovation ETF volgt de aandelenportefeuille van Cathie Wood en ARK Invest op de voet. Deze ETF is via Amerikaanse brokers te koop.

Is ARKF een goede koop?

De vraag of ARKF EFF van Cathie Wood een goede koop is, hangt af van vele factoren. In het verleden is ARK Invest succesvol geweest en Cathie Wood heeft de kennis en kunde in huis om topaandelen te selecteren. Echter neemt Cathie Wood ook veel risico. Het is dan ook altijd de vraag hoe een belegging uitpakt en dus is er geen antwoord te geven op de vraag of ARKF ETF een goede koop zal zijn.

Kun je in contact komen met Cathie Wood?

Cathie Wood is actief op Twitter en kun je bereken via de websites van ARK Invest en de Ark Funds.

Richard Brandewijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.