zo. jun 16th, 2024
Catherine Wood ruilt Tesla voor Nio

Een opvallende wisseling in de portefeuille van Ark Investment Management, want Catherine D. Wood verkocht een groot deel Tesla-aandelen en kocht hier Nio voor terug. Nio is de Chinese concurrent van Tesla. Voor Wood is het de eerste keer dat ze aandelen in Nio aanschaft en haar beslissing werd positief ontvangen op de markten. Nio steeg met 9 procent.

Beleggen in elektrische voertuigen

Investeerders en beleggers in elektrische voertuigen vinden het belangrijk om te weten wat Wood doet, aangezien zij de oprichter is van diverse ETF’s (Waaronder ARKK) en kennis van zaken heeft. Het feit dat ze haar aandelen in Tesla verkocht heeft, spreekt een groot vertrouwen uit in Nio.

Wood kocht middels Ark Invest ruim 420.000 aandelen in Nio tegen een waarde van 8,3 miljoen dollar. Ondanks de directe stijging van 9% is het aandeel er nog niet. In januari 2021 lag het aandeel 64% hoger. Er ligt dus nog een mooie kans in het vooruitzicht voor wie Cathie wil volgen.

BYD en Xpeng

De aandelen Tesla die werden verruild voor Nio waren overigens niet de enige wijzigingen die Cathie Wood aanbracht in haar portfolio. Ze heeft ook haar aandelen Xpeng en BYD vermeerderd.

Vooruitzichten

De vooruitzichten van Nio zijn goed. Ieder kwartaal weet Nio sterke resultaten voor te leggen. De CEO van Nio – William Li – verwacht in 2024 de koers van 2021 weer terug te hebben gehaald. Cathie Wood lijkt het met hem eens te zijn dat de bodem  van het aandeel intussen bereikt is en er een opwaarts potentieel is voor de komende jaren.

Li geeft aan dat er ruim 25.000 voertuigen in het huidige kwartaal geleverd zullen worden. Door problemen met toeleveringen en een tekort in chips is dit nog een uitdaging.

Guus Nieboer