do. mei 23rd, 2024
Aanbod van cfd brokers - Plus500 Libertex eToro Pepperstone

Ben je van plan in cfd’s te gaan handelen? Dan kun je een cfd broker goed gebruiken. Het aanbod van cfd brokers is groeiende. Op dit moment zijn er meerdere partijen die diensten aanbieden op het gebied van cfd trading. In dit artikel zetten we de grootste cfd brokers en de belangrijkste details voor je op een rijtje.

Wat is cfd trading?

Cfd trading is de handel in contract for difference (cfd). Dat zijn derivaten waarbij je inspeelt op koerswijzigingen op een onderliggend instrument. Dat onderliggende instrument kunnen aandelen zijn, maar net zo goed complete beursindexen, vreemde valuta of crypto. Ook grondstoffen en edelmetalen kunnen als contract for difference worden verhandeld.

Bij cfd trading mag je short en long gaan. Bij short voorspel je een daling van de koers en bij long een stijging. Dankzij de hefboom kun je met grotere bedragen speculeren dan je op je account hebt staan. De hoogtes van de hefbomen verschillen van 1:2 bij crypto tot 1:30 bij Forex.

Cfd brokers

Net als gewone brokers aan- en verkoop van aandelen aanbieden, bieden cfd brokers de gelegenheid om via hun dashboard contract for difference af te sluiten. Bij de cfd brokers kun je geld overhevelen naar je account om vervolgens mee te handelen. Dat werkt in principe bij alle cfd brokers op dezelfde manier. Toch zijn er onderlinge verschillen. We bespreken de volgende brokers:

  • Plus500
  • Pepperstone
  • Libertex
  • eToro

Plus500

Plus500 is ongetwijfeld de meest bekende cfd broker. Dat is niet gek, want Plus500 bestaat al sinds 2008 en is ook de eerste broker die serieuze cfd’s aan begon te bieden. Bovendien was Plus500 vooruitstrevend door als eerste broker de optie in Bitcoin cfd’s aan te bieden.

Plus500 heeft een serieuze en eerlijke staat van dienst, is een betrouwbare partner binnen cfd trading en biedt je vele extra’s. Zo is er de speciale Plus500 app met een Plus500 demo. Hier kun je met € 40.000 virtueel geld kennismaken met de Israëlische broker en bekijken hoe cfd trading voor jou uitpakt.

Wil je meer weten over Plus500? Lees dan hoe deze review Plus500 ervaren heeft.

Pepperstone

Pepperstone is een vrij nieuwe speler op de cfd broker-markt. Pepperstone biedt een mooi dashboard voor cfd traders. Op Pepperstone kun je handelen in vele cfd’s op aandelen in de Australische, Amerikaanse, Britse en Duitse beurs. Bij Peppersone wordt tevens de mogelijkheid geboden om tegen een hefboom (leverage) te handelen.

Libertex

Ook Libertex is een populaire speler op de cfd markt. Net als haar concurrenten biedt Libertex een breed scala aan onderliggende instrumenten aan. Bij Libertex kun je ook vijf dagen in de week van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds technische ondersteuning van een operator krijgen. Libertex biedt bovendien apps aan voor op elk device, zoals Libertex en MetaTrader. Zo kun je overal waar je bent handelen in contract for difference via deze broker. Ander bijkomend voordeel ten opzichte van andere cfd brokers: je mag bij Libertex in de demo-omgeving met maar liefst € 50.000 virtueel geld handelen om te oefenen en je de broker eigen te maken.

eToro

eToro is al langer actief als cfd broker en wordt door velen gezien als de grootste concurrent van Plus500. De twee hebben dan ook veel gemeen. Toch biedt eToro een flink aantal instrumenten meer aan dan andre cfd brokers. Bij eToro kun je handelen in maar liefst 3200 instrumenten.

Conclusie

Er zijn meer dan genoeg brokers om in cfd’s te handelen. Kies zelf een goede broker uit, maar gebruik bij voorkeur de demo-omgeving zoals Plus500 en Libertex die aanbieden. Dat is de beste manier om kennis te maken met een broker en het dashboard te leren kennen.

Wees wel gewaarschuwd: cfd’s zijn complexe producten die tot hoge winsten, maar even zo goed snelle verliezen kunnen leiden. Doe altijd goed onderzoek en speculeer niet met geleend geld of geld dat je niet kan missen.

Guus Nieboer